SME solgt

Det nystiftede SME Holding vil skabe nyt liv, erhvervsudvikling og arbejdspladser i de tomme efterskolebygninger på havnen i Bagenkop

Bagenkop: “Den skal nok blive solgt”, sagde ejendomsmægler Henrik Svane, home erhverv, fortrøstningsfuldt til Fyns Amts Avis tilbage i august.

Og nu er det en kendsgerning. De tidligere efterskolebygninger på havnen i Bagenkop, der har stået tomme og til salg i nogle år efter Actionefterskolens konkurs, er solgt til en lokal investorgruppe.

– Kurator er ude af det. Bygningerne er købt af mig på foranledning af en investorgruppe, der henvendte sig til mig. Jeg kommer ikke ude fra som den store kapitalist, forklarer Troels Stenstrøm, Nyborg, direktør og administrator i det nystiftede SME Holding, datterselskab i SME Bagenkop Strand ApS, som står bag købet.

Den konkursramte Actionefterskole, i folkemunde bedre kendt som Sydlangelands Maritime Efterskole, SME, var sat til salg for tre millioner kroner, men det er ikke købsprisen.

– Der er betalt mindre end udbudsprisen, oplyser Troels Stenstrøm, men han vil ikke ud med købsprisen.

Handlen blev godkendt for tre måneder siden med overtagelse 1. november, og det er måske årsagen til, at rygterne har svirret, og der er blevet snakket i fiskerbyen. Ingen røg uden ild.

Men investorgruppen, tidligere brugsuddeler Leif Esbensen, formand i Fiskeriets Hus Steffen Rasmussen, og krofatter Flemming Johansen, der i øvrigt blev set fjerne Til Salg-skiltet ved efterskolen, da handlen var endeligt på plads, har forstået at holde kortene tæt til kroppen.

– Jeg gør det her, fordi der er nogle lokale, der tror på, at de kan skabe erhvervsudvikling og arbejdspladser, og jeg gør det, fordi jeg tror på, at det er det rigtige for Bagenkop med lokale ildsjæle, der vil kæmpe for Bagenkop, siger Troels Stenstrøm og tilføjer, at udgangspunktet er at skabe forskellige aktiviteter på tre områder de kommende år.

Hvad der konkret skal ske, vil han dog endnu ikke afsløre. Som han siger, så er offentliggørelsen af købet første etape af to.

– Der kommer gang i bygningerne, og vi fortæller senere, hvad der skal ske, forklarer han.

Ferieboliger?

– Det bliver der ikke noget af i første omgang, men Flemming Johansen fra kroen er med, og det kunne jo være, fordi han har planer om at udvide, siger Troels Stenstrøm.

Investorgruppen skal blandt andet drøfte en ændring af lokalplanen med Langeland Kommune, så der bliver åbnet nye muligheder.

Troels Stenstrøm er også bestyrelsesmedlem og administrator i Ejerforeningen Bagenkop Havn, der står bag de røde havnebygninger.

– Men ejerforeningen har intet med det her at gøre, fastslår han og dementerer vedholdende rygter i fiskerbyen.

Der har således været snakket om, at nogle af de gamle efterskolebygninger skulle rives ned, og der skulle opføres røde havnebygninger.

– Der bliver ikke revet noget ned. Udgangspunktet er at skabe så meget som muligt i de eksisterende bygninger, som skal renoveres, siger Troels Stenstrøm.